Konsthallar & Museum

VIDA museum & konsthall

VIDA ligger vid väg 136, nio kilometer söder om Borgholm på Öland, alldeles norr om Halltorps Gästgiveri.

Den 24 juni 2001 öppnades det nybyggda VIDA Museum & Konsthall, med en konsthall för galleriverksamhet och två flyglar för vardera Ulrica Hydman-Vallien respektive Bertil Vallien. Här visas de viktigaste avstampen från tidigt 1960-tal fram till det absolut senaste inom glas, keramik, skulptur och måleri.

2003 utvidgades VIDA med ännu en konsthall, NORRA HALLEN.

Den 11 juni 2005, då Ulf Trotzig fyllde åttio år, invigdes ännu en konsthall TROTZIG HALLEN. I den hallen visar vi varierande utställningar med Trotzigs måleri under hans femtio år långa konstnärskap.

På VIDA finns även en stor MUSEIBUTIK med ett omfattande urval av unikt konstglas och en mängd designobjekt som endast finns på VIDA. I butiken finns även ett fint urval av modern design, böcker, smycken, affischer, grafik m.m.

I museibutiken finns mode av bl.a. Bitte Kai Rand, Trine Kryger Simonsen, Kueen och Gunilla Pontén.

Varje år inbjuder VIDA ett tjugotal av landets främsta silversmeder till utställningar med varierande teman. I år är temat ”Från Generation till Generation”.

På VIDA finns ett café där man kan sitta och läsa en konstbok eller bara njuta av den fantastiska utsikten över Kalmarsund och naturreservatet Halltorps Hage. Det finns även en barnhörna där VIDA arrangerar teckningstävlingar m.m.

Löpande arrangeras konserter, event, visas film m.m.

VIDA är grundat och ritat av galleristerna Barbro och Börge Kamras som ägde museet fram till och med 2015. Sedan januari 2016 ägs och drivs VIDA av paret Hampus Vallien och Emilia Thor.

 

 

 

 

Meny