Konsthallar & Museum

Virserums Konsthall

Den stora konsthallen, belägen i samhället Virserum, mitt i de småländska skogarna. Vid Virserumsån på det som var ett möbelindustriområde ligger Pappershuset med sitt välvda tak som varje år fylls med nya utställningar. På 1800 kvm visas internationell och svensk konst där de viktigaste berättelserna kommer fram – de som finns i vanliga människors liv.

Alla människor filosoferar över livet. Vem är jag, vart är jag på väg, hur blev det så här? Därför finns det konst. Virserums Konsthall vill vara folkets konsthall. Vi tror att de viktigaste bilderna och de viktigaste berättelserna finns i vanliga människors liv, speciellt i vardagen. Konsten kan plocka fram dem, göra dem tydligare och djupare. Konsten kan öppna vår fantasi.

Konsten ska tillhöra alla. Därför finns Virserums Konsthall.

Meny