Gallerier

Persona, galleri

Persona galleri arrangerar regelbundet vernissager och utställningar inom olika konstformer. Här visas måleri, keramik, foto, glaskonst, illustrationer med mera av både etablerade och nya konstnärer. Galleriet hyrs även ut till konstnärer som vill arrangera egna utställningar.

Galleriet ligger ett stenkast från Kalmar domkyrka mitt på historiska Kvarnholmen. På Storgatan 57, med nedgång från en pittoresk innergård, ligger galleriet i en gammal rustik källare.

Persona erbjuder även rådgivning till privatpersoner, företag och offentliga verksamheter som vill konstnärligt inreda och gestalta hem eller lokaler. Galleriet har även en liten shop med konsthantverk och designföremål.

Förutom konsten kan man i galleriet uppleva konserter, workshops,  teaterföreställningar, litteratursamtal, kultur-events med mera. Persona ska upplevas som gränslöst inom konstnärligt skapande och vara öppet för alla – både att uppleva och själv få vara med och skapa kulturupplevelser för andra.

Galleriet har fått sitt namn från Ingmar Bergmans film med samma namn från 1966. Persona är ursprungligen ett latinskt ord som betyder ”roll”, ”mask” och ”person”. Ordet personlighet härstammar också från det latinska ordet.

Kontakt

 

För öppettider se hemsida och uppdateringar i sociala medier. Det går också att boka privata visningar.

Meny