Persona galleri visar två utställningar med skulpturer i keramik: GLIMRANDE GULD av Anabelí D González och URBAN JUNGLE av Ludvig Hyrefelt.
Vernissage fredag 15/9 klockan 16:00-19:00 med konstnärssamtal, bubbel i glasen och tilltugg, Storgatan 57 i Kalmar. Alla hälsas välkomna! Utställningarna visas därefter lördagar och söndagar klockan 11:00-15:00 till och med 1/10.

Anabelí D González är född 1975 i Mexico City och har levt i Sverige sen mitten av 90-talet. Hon bor i Kalmar och är utbildad vid Capellagården på Öland och Högskolan för Design och Konsthantverk (numera HDK – Valand) i Göteborg. Anabelí har de senaste åren fått arbetsstipendier och projektstipendier från Konstnärsnämnden. Hon deltog i SVTs produktionen “Dreja – en kärlekshistoria” där hon ringlade hennes lerkvinnor i storformat.

Ludvig Hyrefelt (1995) är keramiker och bor i Hägersten. Han är utbildad på Capellagården på Öland och studerar nu på Konstfack i Stockholm. År 2022 fick han Landskrona kommuns kulturstipendium, Lunds kommuns kulturpris och Malmö industriförenings vårstipendium. Förra året blev han även uttagen att ställa ut på Kalmar konstmuseums Sydosten United.