I nästa utställning på Persona galleri möts tre konstnärer och tekniker – måleri, grafik och keramik. Det är konstnärerna Magnus Petersson, Jenny Strid och Heléne Anderson som ställer ut tillsammans. Vernissage fredag den 24 maj klockan 16:00-19:00. Invigningstal av Kalmar konstmuseums nya chef Jonas Holmberg. Musik av elever från Kalmar kulturskola. Vi bjuder på vin, tilltugg och konstnärssamtal. Alla hälsas varmt välkomna – ingen föranmälan.

Utställningen visas sedan under lördagar och söndagar klockan 11:00-15:00 – 25-26/5, 1-2/6 och 8-9/6 – Storgatan 57 i Kalmar.

Heléne Anderson (1951, Stockholm) är uppvuxen i Karlskrona. Hon är konstnär, föreläsare och fd kriminalinspektör (1977-2012). Under de sista åren var Heléne expert på konstförfalskningsbrott. År 2015 var Heléne Anderson sommarvärd på SRs program Sommar på P1. Som konstnär är Helén utbildad på Capellagården på Öland och Konstfack i Stockholm. Framför allt skapar hos väskor och skor i stengods. Hon har ställt ut aktivt sedan 1969, senast på bla Liljevalchs Vårsalong 2022 och på Galleri Sjöhästen i Nyköping 2023.

Jenny Strid (1986, Stockholm) är grafiker och utbildad på bland annat Grafikskolan i Stockholm. Hon arbetar med Cyanotypi, en experimentell grafisk teknik som bygger på järnsalters ljuskänslighet. I sina verk skärskådar hon materialens skiftande strukturer. Hon vill ge tid för reflektion över det som är subtilt och vardagligt. Jenny har ställt ut sedan 2006, bland annat med Grafiska sällskapet och på gallerier som Galleri Helle Knudsen I Stockholm och på museer som Eksjö museum, Dalarnas museum mfl. Hennes konst finns bland annat representerad i utsmyckningen på Danderyds sjukhus.

Magnus Petersson (1964, Växjö) bor i Växjö och har sommarateljé på Hasslö i Karlskrona skärgård. Magnus inspireras främst av naturen och dess väsen; ibland övernaturliga stämningar, ibland grå tristess. Ett kontemplativt måleri där han försöker gestalta lugnet och mystiken i naturens olika skiftningar. Akvarell och teckning är de tekniker han främst använder sig av. Magnus har tidigare bland annat ställt ut på Bergdala konstgalleri och deltagit i Konstrundan i Blekinge under flera år. År 2019 deltog han i Akvarellbiennal ECWS (European Conf. of Watercolor Societies) i Haapsalu, Estland.