SOMMARGALLERI MED CAJSASTINAS KONST

I sommar visas CajsaStina Åkerströms konst på ett pop-up-galleri i Kalmar. Invigningen sker den 5 juli klockan 16:00-18:00, Norra Långgatan 16 på Kvarnholmen. – Jag kommer vara på plats då och även dagen efter om folk vill komma förbi och prata konst och höra mina tankar om måleriet, säger CajsaStina Åkerström.

Artisten CajsaStina Åkerström debuterade som konstnär på Persona galleri i Kalmar 2021. Sedan dess har galleriet och galleristen Jonas Hellberg fortsatt samarbetet med CajsaStina.

CajsaSina ser fram emot att få ställa ut i sin hemstad Kalmar igen. Hon kommer att visa sitt måleri som hon skapar på ett alldeles särskilt sätt, kanske unikt.

– Jag arbetar med oljepastellkritor och färgpennor på papper. Blandar till egna nyanser med palettkniv och använder sen palettkniven, fingrarna, naglarna och pennor som ”penslar” när jag målar. Jag lägger också mycket tid och fokus på att hitta motiv där ljus, perspektiv och färger samverkar på ett för mig optimalt vis. Motiven hittar jag i omgivningarna där jag bor i Halltorp när jag promenerar och fotograferar. Sedan målar jag på fri hand efter fotografiet, berättar CajsaStina.

Galleriet invigs fredagen den 5 juli klockan 16:00 och håller öppet åtminstone månaden ut. Sommargalleriet är öppet tisdag till söndag klockan 11:00-18:00.