Kristina Hrafnhildur Plasgård

Kommun: Kalmar

Tekniker: Collage , Grafik , Måleri , Screentryck , Teckning

I mitt konstnärliga uttryck arbetar jag med framförallt med måleri (akryl och akvarell) och den grafiska metoden screentryck, men också kolteckning och mönsterbilder i kol. Min ateljé finns i Pukebergs Ateljéhus utanför Nybro, där jag utvecklar och djupdyker i det breda uttryck som screentryck kombinerat med måleri och teckning erbjuder.

Screentryckets mönster, upprepning och unika egenskaper i kombination med måleri på duk eller kollage på papper är mitt sätt att utforska mönsterspråk. Mitt arbete är ett kreativt flöde mellan dessa material, där en lekfull upprepning av screentryck, färg och form står i centrum.
Då mitt konstnärliga uttryck ligger nära mönster-design och formgivning, har jag sedan 2 år tillbaka även varit verksam som tapetdesigner, med ett antal tapeter som idag finns hos Reveal Wallpapers och på Bauhaus alla butiker i Sverige. Mitt mönsterspråk i tapeterna går hand i hand med de uttryck och former som jag utvecklar i mina målningar och teckningar.

Min största inspirationskälla är framförallt blommor och växtlighet, och de färgkompositioner jag arbetar med finner jag i trädgårdar eller i naturen. De mönster och illustrationer som trycks på duken eller papper är oftast inspirerade av de vackra detaljerna som jag finner i blommor.

Medlemskap: KCSyd, Ateljéhus Pukeberg, Lindöateljéerna, KKV.
Representerad (inköpt löskonst av): Nybro Kommun, Mörbylånga Kommun.
Utställningar (ett urval): Separatutställning Galleri Mats Bergman Karlstad (2023), Separatutställning Galleri 28 Kalmar (2022), Separatutställning Galleri Monica Strandberg (2019), Liljevalchs Vårsalong Stockholm (2018), Landskrona Konsthall Sommarsalong (2020), Himmelsberga Museum Vårsalong (2023).

Mer information

2023 Galleri Mats Bergman, Karlstad
29.09 – 15.10

2022 Nybro Konstförening (digital utställning)
1.12 – 31.12

2022 Galleri 28, Kalmar
10.9 – 25.9

2019 Monica Strandberg Galleri, Kalmar
7.9 – 22.9